Samen werken aan onze belangen
In oktober 2016 hebben we eerste stappen gezet voor een organisatie die zich sterk maakt voor de belangen van praktijken die staan voor excellente kwaliteit. Met een aantal fysiotherapiepraktijken, verenigingen en netwerken hebben we de eerste lijnen uitgezet en zijn we met verschillende organisaties het gesprek aan gegaan.

In overleg met elkaar
We spraken met kwaliteitsregisters, zorgverzekeraars, de overheid, SKMZ en patientenfederaties. Gedurende onze gesprekken kwamen we tot de ontdekking dat er een grote behoefte is aan een organisatie die zich landelijk inzet voor fysiotherapiepraktijken die excellente kwaliteit leveren.

Een nieuwe organisatie
Hiervoor hebben we begin 2017 een samenwerkingsverband gesloten tussen Pluspraktijken Nederland (een samenwerking van verschillende Pluspraktijken) en FysioTopics (een vereniging die zich inzet voor de kwalitatief hoogwaardige praktijken). Onder de naam FysioTopics|PPNL gaan we onze ambities waar maken en werken we aan een organisatie die zich inzet voor excellente fysiotherapiepraktijken en die de kwaliteitsnormen en eisen van de toekomst bepaalt. In de zomer van 2017 gaan we deze organisatie lanceren.