Rugpijn is lastig en hardnekkig
Ongeveer 80 procent van de volwassenen in Nederland heeft wel eens rugpijn. Alledaagse dingen worden moeilijk en pijnlijk door constante last van de rug. Soms komt het ineens, soms sluipt het er langzaam in. Rugpijn is iets waar iedereen weleens last van heeft of mee te maken krijgt.

Het Zorgplan Rugpijn
De juiste behandeling van de rugpijn is belangrijk om snel weer van de pijn af te zijn. Niet alleen is snel herstellen belangrijk, juist ook een duurzaam en blijvend herstel. Rugpijn is vaak een terugkerend probleem.

Het Zorgplan Rugpijn is een aanpak ontwikkeld door professionals en fysiotherapiepraktijken van FysioTopics. Het zorgplan biedt de best mogelijke zorg voor rugklachten. Het zorgplan gaat uit van een uitgebreid startonderzoek waarmee wordt bepaald hoe ernstig en hevig de rugpijn is. De aanpak verschilt in drie niveaus, te weten: laag risico, gemiddeld risico en hoog risico. Meer dan 100.000 mensen zijn al behandeld door middel van het zorgplan rugpijn.

Vergoeding
Voor de vergoeding van het zorgplan zijn aanvullende afspraken gemaakt met bijna alle zorgverzekeraars. Op deze wijze krijgt de patiënt waarde voor zijn geld en wordt de fysiotherapeut beloond voor de kwaliteit die wordt geboden.

Downloads